Dr. Kokas Edit Anna

Győri Mediátor Műhely – alapító

„Nehéz olyat kitalálni aminek mindenki örül, de azért lehet.”

Janikovszky Éva

A mediáció választásával a felek az örökös harc és a bosszúállás kérészéletű öröme helyett lehetőséget adnak maguknak és egymásnak arra, hogy mindenki elégedetten, egyaránt nyertesként álljon fel a beszélgetés után.

Hátterem

Sokévnyi jogászi munkám során világossá vált számomra, hogy egy konfliktushelyzetben a jog nem feltétlenül ad mindenki számára megnyugvást nyújtó megoldásokat.

Személyes tapasztalataim is azt mutatják, hogy ha egy másik nézőpontból is hajlandóak vagyunk ránézni a problémára és megértjük és/vagy megérezzük az addig szemben álló fél mozgatórugóit, akkor saját magunk is meg tudjuk hozni azokat a döntéseket, amelyek lehetővé teszik a vita lezárását és akár a hosszú távú együttműködést.

A jó kapcsolat kialakítása különösen fontos akkor, amikor a konfliktus következményei gyermekeinket is érintik. Megtapasztaltam a mozaikcsalád nehézségeit és szépségeit is és tudom, hogy gyermekeink lelki egészsége a szülők együttműködési és belátási képességén múlik.

Tagja vagyok a Válási és Gazdasági Mediátorok Országos Egyesületének.

 

A mediáció számomra

A saját szerepemet mediátorként a folyamatban leginkább a japán kintsugi művészeti technika és a mögötte lévő filozófia analógiájaként tudom leírni. A kintsugi alkalmazásával a törött kerámiákat nem dobják ki, hanem a repedéseket aranylakkal összeragasztva és így a hibákat láthatóvá téve új, használható tárgyakat hoznak létre. Bármilyen megrepedt kapcsolat esetén van esély arra, hogy egy új minőségben tovább működjön, vagy a lezárás a lehető legkevésbé legyen fájdalmas.

Mediátorként az aranyragasztó nálam van, de a döntés joga  a felek kezében marad.

Kapcsolat

Telefon

+36 20 2310 595

Cím

√ Győrben és Budapesten                személyesen

√  Online

 

Nyitvatartás

Előzetes időpontegyeztetés alapján

Személyesen: Győr, Budapest 

Online

 

Nyilvántartási szám:

Igazságügyi Minisztérium – T/003104