Dr. Novadovszky Nóra

Győri Mediátor Műhely – alapító

„Az olyan párkapcsolatok, amelyek nem békésen végződnek, egyáltalán nem érnek véget.

Merrit Malloy

A válás a legtöbb esetben rengeteg bizonytalansággal járó, elhúzódó, idegtépő tortúra, pedig van békés, gyors megoldás.

A hozzám fordulók mediációval, peren kívüli egyeztetéssel zárhatják le akár pár héten belül és költségkímélően a nyomasztó helyzetet, hogy végre tovább léphessenek a megújulást hozó élet felé. Olyan pároknak tudok segíteni, akik békés úton jó döntést szeretnének hozni az új jövőjükről, ezzel is biztosítva a további jó kapcsolatot, gyermekeik számára jó példát adva és támogató légkört biztosítva.

Hátterem

Két évtizede dolgozom ügyvédként, ahol pusztán az egyik fél képviselete és akaratának keresztülvitele volt a feladatom, ezt kevésnek éreztem. Látom nap mint nap, hogy a megoldatlan helyzetek félelemben, bizonytalanságban tartják az embereket, ezért mindig törekedtem megegyezéssel lezárni a jogvitákat. Így találtam rá a mediációra, a békés, peren kívüli egyeztetés módszerére. Így nem csak jogászként figyelek, hanem empatikus segítő szakemberként, akinek az is fontos, hogy az ügyfelei ne csak túllegyenek a megegyezésen, hanem a lehetőségekhez képest békét találjanak és normális emberi és szülőtársi kapcsolatban tudjanak maradni a jövőben is.

A mediáció számomra

az a közös gondolkodás, moderált beszélgetés, ahol a válás nehéz helyzetében elfogadó légkörben olyan megoldás születik, amely minden érintett számára elfogadható. A békés egyeztetés során ügyfeleim többé már nem ellenfelek, hanem olyan intelligens tárgyalópartnerek, akik megtalálják azt a megoldást, amelyben nincs vesztes. Ügyvédi tapasztalattal, empátiával és emberismerettel segítek, hogy ez a megállapodás jogilag és formailag is megfelelő legyen, így a bontóper hivatalos eljárása már csak rövid formalitás.

A kapcsolatok megfelelő lezárásával hitem szerint fejlődik a személyiség, ami lehetővé teszi, hogy az élet egy újabb szakaszába felszabadultan, önazonosan, egy magasabb életminőség lehetőségével lépjünk be.

Úgy gondolom, hogy mindez nem csak az egyéni életek szintjén fontos. Hiszek abban, hogy szélesebb körben: közösségekben és a társadalomban is ennek a működésmódnak van jövője.

Kapcsolat

Telefon

+36 205 514 273

Cím

9025 Győr, Kemény F. stny 2.

Nyitvatartás

Előzetes időpontegyeztetés alapján

Nyilvántartási szám:

Igazságügyi Minisztérium – T/003104